De Posbank

De een na laatste van onze zaterdagse tourtochten stond op 10 september 2016 op het programma. De laatste zal op 24 september plaatsvinden als afsluiting van het seizoen, we gaan dan de inmiddels gebruikelijke Hoenderloo-tocht rijden via Hoog-Soeren, Assel en de schaapskooi naar Hoenderloo, Beekbergen etcetera.

Hoewel het slechts 12 graden was om acht uur des morgens bij de Grote Kerk van Epe stonden de mannen toch al fris en monter gereed voor vertrek in korte hemdsmouwen! Uiteraard voorbereid op een geweldige route maar ook op schitterend mooi weer: om een uur of tien was het al bijna 18 graden en dus goed fietsweer. 01

Omdat de groep te groot was om in één foto te vatten zie je hier een deel van de kopgroep.

Via Apeldoorn, Beekbergen bereikten we Terlet en dan naar Roozendaal en Velp op naar de gevreesde berg. Door velen de Postbank genoemd maar dat schijnt onjuist te zijn, immers de halfronde stenen bank op het markante uitzichtpunt is vernoemd naar Dhr. G.A. Pos, oud-voorzitter van de ANWB.

Wij moesten onderweg niet alleen klimmen maar ook nog een obstakel ontwijken, zie foto.

02

Toen dat ook allemaal vlotjes ging snelden we nog eens rap de Emmapiramide op (waar tijdens de afgelopen Giro d’Italia Maarten Tjallingii als eerste bovenkwam en de blauwe bergtrui veroverde)  om vervolgens in vliegende vaart aan de afdaling te beginnen richting de koffie in Loenermark. Gelet op onze sociale manier van rijden, klimmen en groepsgevoel kun je rustig stellen dat wij allen een blauwe trui hebben verdiend.

De koffie smaakte weer des te beter hoewel het oorspronkelijke plan om de kroketten met brood alvast ook daar te nemen in het water viel omdat de keuken “pas om 12 uur open is, meneer”.

Dan maar twee stukken appeltaart was voor een enkeling het devies!!

Door de feitelijke indeling van de route met de Posbank iets over de helft gelegen, legden we voor de koffie al ruim zeventig kilometer af. Daarna was het dus nog een peulenschilletje om thuis te komen hoewel de geur van de stal misschien wel wat te sterk was….

Het was dus weer een fijne tocht, dit keer met een open eind want we hebben de Baron maar links laten liggen na de royale koffie in Loenermark.

03

 

 

 

By |2016-09-12T14:09:01+02:00september 12th, 2016|Categories: Geen categorie|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.