Verslag: Posbanktour

Op de laatste zaterdag van augustus 2019 reden we de Posbanktour, ook wel de Postbank(tour) genoemd maar dat laatste klopt echt niet:

Dit (foto) is namelijk de monumentale bank, vernoemd naar ene heer A.G. Pos, oud-voorzitter van de ANWB.

In het gewone spraakgebruik wordt het hele heidegebied in de regio ‘Posbank’ genoemd maar dat klopt eigenlijk ook niet want dat heeft officieel: Henkhuizerveld.

Wat ons betreft van TC Veluwe noemen sommigen het ook wel ‘Eriks mooiste’ omdat hij (Erik) deze route heeft bedacht. Als er dan ook nog sprake is van de combinatie van zowel een prachtige zomerse dag als een grote opkomst dan kun je gerust van een succes spreken.

Van belang bij dit soort langere tochten op (iedere) laatste zaterdag van de maand is dat het voor iedereen die meefietst ‘gezellig’ moet zijn. Behalve de sportieve uitdaging is het toch ook het sociale aspect wat een belangrijke rol speelt.

Een niet te onderschatten onderdeel van ‘Eriks mooiste’ is de koffiestop, wat een geweldige locatie:

 

 

 

 

 

 

Precies in het verlengde van 22C zie je de ingang van het zweefvliegveld Terlet, dat is bovendien de plek waar restaurant De Thermiekbel is gevestigd. Er is een zonovergoten terras waar heerlijke koffie met appeltaart werd geserveerd.

Na een verkwikkende pauze met prachtig uitzicht was de resterende tocht naar huis opnieuw verrassend wat de route betreft, deels toch wel onbekende weggetjes om uiteindelijk via het kanaal bij Vaassen weer uit te komen.

Via de VMI-route weer terug in Epe zonder ongelukken, zonder noemenswaardige pech (geen lekke banden!!) en slechts één gevalletje van ‘de ketting eraf door verkeerd schakelen op het steilste deel van de Emmapyramide’. Goed te weten dat zoiets zelfs de besten kan overkomen….

By |2019-09-11T20:03:56+02:00september 11th, 2019|Categories: Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Verslag: Posbanktour