Seizoensafsluiting naar Hoenderloo, zaterdag 23 september 2017

Seizoensafsluiting naar Hoenderloo, zaterdag 23 september 2017

 

Groter contrast kon het haast niet zijn, een mistige ochtend met een opkomende zon maar toch maar een graad of vijf om half negen ’s morgens. In de loop van de ochtend de zon goed doorbrekend en de temperatuur oplopend tot een graad of twintig.

Het blijft natuurlijk altijd een ochtendlijk dilemma: wat doe ik aan, lange broek of korte broek en welk type shirt. Je wilt het vooral niet te koud hebben bij vertrek maar zeker niet te warm onderweg. Waar laat je je overtollige kleding….

Kortom, een ieder maakt zijn keuze en hoe dan ook, het was weer genieten. Een schitterend mooie route langs Hoog Soeren en Assel door de fraaie heide en zandvlaktes van Hoog Buurlo waar even werd gestopt voor het maken van een groepsfoto. (Bijgaand).

Heerlijke koffie en appelgebak op een zonovergoten terras in Hoenderloo, vlak bij de ingang naar het park ‘de Hoge Veluwe’.

Je ziet op de foto de bikkels die de uitdaging aandurfden, er straalt onverzettelijkheid uit; kijk ze staan, ze kunnen de hele wereld aan, zijn voor niets en niemand bang. “Kom maar op” lijken ze te zeggen……….

Maar toch ook hebben ze de uitstraling van een team, een team van mannen die van een sportieve uitdaging houden. Wie wil daar nou geen deel van uitmaken??? Het lijkt ook alsof ze zeggen: kom erbij, doe mee, geniet net als wij………………

Dat het een team is moge ook blijken uit het solidaire karakter waarmee werd gereden, “samen uit – samen thuis”. Dat betekent ook een zodanige snelheid dat een ieder zich goed kan handhaven in de groep, de sterkeren doen gewoon wat meer kopwerk. Het tempo steeds zo gekozen dat het voor iedereen goed was te doen.

Via de Woeste Hoeve, Loenen, Klarenbeek, Twello, Teuge weer naar huis.

Om half één waren we weer in Epe, 96 kilometers in de benen en een gelukzalig gevoel van ontspanning na een sportieve fijne ochtend met fietsvrienden.

Jammer dat het nog een lange winter duurt voordat we weer ‘d’r op af’ kunnen, om te beginnen naar Bakker Bril in maart 2018.

Tot dan.

Siebe Ytsma

By |2017-10-06T22:09:14+00:00september 23rd, 2017|Categories: Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Seizoensafsluiting naar Hoenderloo, zaterdag 23 september 2017