Koningsrit 2018

Koningsdag 2018

 

Het is al weer zolang (5e keer) Koningsdag dat je bijna bent vergeten dat we het vroeger Koninginnedag noemden.  In ieder geval maakt dat voor de fietsers van TC Veluwe niets uit want zij kwamen in grote getale opdraven bij deze lustrumeditie. Liefst 20 man verscheen aan de start die zoals te doen gebruikelijk de laatste jaren, plaats vond op het plein naast de Grote Kerk in hartje Epe. De op deze dag gebruikelijke route naar Ommen was weliswaar beschikbaar op de website van TC Veluwe (en dus in te laden in de navigatieapparatuur als GPX-bestand) maar voor de meesten was dat helemaal niet nodig! Zij kennen deze fantastisch mooie tocht vrijwel uit het hoofd.

Op de heenweg ging het via Zwolle, Hoog- en Laag Zuthem naar Hoonhorst en Vilsteren om uiteindelijk te ravitailleren in Ommen voor een welverdiend kopje koffie met appeltaart.

De terugweg was minstens zo interessant, allereerst door het glooiende heuvelland van Giethmen en daarna verder via Lemelerveld en Heino naar de pont in Wijhe. Aan ‘onze eigen’ kant van de IJssel gekomen ging het via Veessen en Oene weer op huis aan; 103 kilometer in de benen. Juist omdat op zo’n heerlijke dag met ieders capaciteiten en vermogens rekening wordt gehouden, werd het een groot succes. De snelheid zodanig dat elkeen goed mee kon komen en de sterkeren die wat meer kopwerk wilden doen. Voldoende tijd om onderweg een praatje te maken met je buurman-fietser en toch ook om te genieten van de fraaie omgeving.

Voor het volgende jaar zijn we helaas volledig op onszelf aangewezen want onze  routeman,  onze fietsende wegwijzer,  onze man  ‘op zijn vaste plek in het peloton: 2e van links voor’,  onze gids in vreemde streken, onze alwetende  kenner van straten, wegen en wat dies meer zij in een straal van 50 kilometer rondom Epe, gaat ons verlaten dan wel heeft ons al verlaten.

Hij, Rob Golbach, zoekt zijn heil elders, verhuist naar ver-weg en gaat vandaar uit, te  beginnen in een straal van 50 kilometer alle straten, wegen en wat dies meer zij, uit zijn hoofd te leren.

Rob, succes daar ver-weg  en ook van hieruit heel hartelijk bedankt voor je jarenlange aanwijzingen die ons steeds op het juiste pad hielden.

Voor wat de jaarlijkse Koningsrit betreft, denk ik dat wij de route nu nog wel zelf kunnen dromen maar over een jaar kan die kennis wel weer ver zijn weggezakt.

Misschien hebben we dan voldoende aan onze navigatieapparatuur want TC Veluwe zou TC Veluwe niet zijn als er niet een innovatief bestuur is die dit voortvarend aanpakt.

Het plan is er om op afzienbare termijn een instructieavond te organiseren in samenwerking met Garmin over het gebruik van navigatieapparatuur. Uiteraard in samenwerking met één van onze hoofdsponsors, Fietsenzaak Stouwdam in Wezep, die bereid is medewerking te verlenen.

Wij kijken nu al uit naar Koningsdag 2019.

 

 

 

 

 

 

By |2018-04-30T20:30:58+00:00april 30th, 2018|Categories: Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Koningsrit 2018