“Hit-the-road”, TCV met Rütli-bewoners op pad.

Van de Voorzitter:

Het is mooi zomers weer als op 14 juni een groep van 17 dames en heren vanaf Rütli vertrekken voor een fietstocht rondom Epe.

De dag ervoor was een vergelijkbare groep op pad geweest richting Tongeren en had al genoten van het mooie weer, de verkoeling van het fietsen, de omgeving en de gezelligheid.

Ook vanavond is het weer ontspannen en gezellig. Op aangepaste fietsen werden niet de gebruikelijke racefietssnelheden bereikt, maar dat was ook niet de bedoeling. Sommige bewoners hadden hun eigen vervoermiddel, prachtig maatwerk overigens!, de meesten werden door TCV-ers gereden. Rustig aan, het was immers ook wennen aan de fietsen, reden we Epe aan de zuidkant uit en toogden we richting het Kievitsveld. Daar was een pauze voorzien, en die was nodig ook. Bewoners en begeleidende fietsers vulden hun suikervoorraad weer met stroopwafels en candy bars, met schitterend uitzicht op oefenende waterskiers die het Emster Gat over gleden. Waar we vorig jaar drijfnat regenden bij het Emster Gat was het dit jaar schitterend weer en lekker warm, een prettige bijkomstigheid.

Onderweg werd hier en daar nog van fiets geruild om ook nog ongetrainde spiergroepen een beurt te geven. De bewoners genoten, en wij niet minder, 15 km lang. We hebben roofvogels gespot, fraaie boerenpercelen, konijnen (heel veel) en hier en daar nog wat overig wegverkeer dat zich overigens keurig gedroeg en rekening hield met de groep en groepsgrootte.

De beloofde ijs traktatie door Roberto aan het einde van de rit hebben we op aanraden van de begeleiders achterwege gelaten. We sloten de rit af met een gezellig samenzijn op het terras van Rütli, waar leverworst, kaas, tomaten, komkommer en druiven op ons wachtten, naast natuurlijk het onvermijdelijke potje bier, want gezweet hebben we, en daarbij verlies je veel vocht.

Het was gezellig en prettig voor allen. Eind augustus, begin september worden er weer twee dagen geprikt, want dit bleek nog dit jaar voor herhaling vatbaar. We proberen dan de dinsdagavonden te mijden, zodat ook andere TCV-ers met de bewoners van Rütli kunnen fietsen. Ben Hoekstra zal ons nader informeren.

 

 

 

By |2017-08-06T11:03:27+00:00juni 15th, 2017|Categories: Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor “Hit-the-road”, TCV met Rütli-bewoners op pad.