De Wiedentocht

Na 8.00 uur vertrokken we met 9 man naar de Wieden. Het was nog fris, een graad of 16, maar het beloofde weer een mooie dag te worden, met middagtemperaturen van zo’n 22 graden. En het zou droog blijven. Genoeg redenen om de ketting weer in vetten, de bidons te vullen en een reservebandje in de kontzak te proppen. Dat bleek overigens wel nodig, want op de Officiersweg reed Evert al lek. Joop vond dat overigens prima, ‘dan hebben we dat maar gehad’, en hij bleek gelijk te hebben, het was de enige pech die wie onderweg hadden.

Via Wezep reden we naar Kampen waar eerst Frank Dames, en even later ook Jan Bonhof en Marinus de Weerd aanhaakten. Met z’n elven reden we verder en bereikten we de pont van Genemuiden. Altijd leuk, zo’n wateroversteek in een fietstocht. Een mooie gelegenheid om een banaantje of een reepje te eten, of gewoon even op adem te komen. We waren net over de helft van het eerste deel. Vanaf Genemuiden reden we naar de Weerribben. Siebe had de bestaande route verrijkt en verlengd.¬†Jammer dat de initiatiefnemer en kopman van de dag, Siebe dus, er zelf vanwege een ongeluk niet bij kon zijn. Hopelijk herstelt hij snel zodat ook hij weer kan meefietsen.¬†Het deel dat we door de Wieden fietsten is leuker geworden, mooier ook en bracht ons bij Jonen, een gehucht waar de meesten nog nooit van gehoord hadden en waar een klein pontje ons overzette in dit pittoreske gebied. Even later kwamen we aan in het dorpje Dwarsgracht waar we ons de koffie en het gebak lieten smaken bij de plaatselijke uitbater.
De vele wespen aten er ook van mee. Een mooie plek trouwens om te pauzeren, die houden we erin.
De terugweg bracht ons veel wind. In Giethoorn zagen we nog even de vele Chinese toeristen die dit gebied massaal ontdekt hebben en dagelijks met bussen vol komen kijken. Voorwaarts ging het, bij Zwolle namen we afscheid van Marinus en Jan en bij Hattem lieten we ons nog even een ijsje smaken. Voldaan keerden we na bijna 130 km weer terug in Epe na de onvermijdelijke sprint naar de A50. Mijn eerste heuvelzege.. Dank Siebe, mooi gepland, en volgende keer gewoon weer meefietsen!
By |2018-08-19T21:33:37+00:00augustus 19th, 2018|Categories: Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor De Wiedentocht